SHOPPING IN DENVER

Hejsan!

Idag har jag varit på The Museum of Nature & Science med familjen Myers. Rikigt trevligt museum med en massa roligheter. Här är lite bilder på mig, Ingrid och Grace när vi är 70 år. Tjejerna har blivit utsatta för sol och jag för fettma.








Andra delen av dagen spenderades i ett shoppingcentrum. Fick med mig ett par plagg hem även om vi knappt hann gå in i en femtedel av affärerna.


Randig t-shirt och hotpants, Hollister. Grå t-shirt, Gap. Silverarmband, Forever 21. Kängor, Nordstrom. Svart t-shirt och trosor, Victoria's secret.

Dagens inköp + veckans VS.

Åt söndagsmiddag hos Ingrids värdfamilj igen. Vår area rep. kom dit och vi hade det samtal som alla andra utbytesstudenter har. Vi gick sedan över till andra delen av samtalet som handlade om mig och min värdfamilj. Både gårdagskvällen och denna kväll slutade i tårar. Jag känner inte för att förklara varför just nu, men jag mår okej.

Dags att packa skolväskan för imorgon, känner mig sjukt pepp på att ha på mig mina nyinhandlade kläder. Imorgon är det även lagfoto som gäller samt handprints för alla seniors. Det är en tradition att alla seniors gör handavtryck varje år så det ska bli kul! Puss


PARTYT ÄR ÖVER FÖR MIN DEL

Denna fina tjeja till höger beger sig nämligen tilll Frankrike om ett par dagar och har ikväll sin avskedsmiddag. Nu är jag hemkommen igen(har dock inte rört en sena). Festen varade en timme för min del då jag partade via skype(skype gör under). Antar att de fortsätter för fullt där hemma, men nu har jag fått min lyckokick av 10 snygga brudar och jag är underbart nöjd.

 
Tre år gammal bild på mig och mandisen. Hoppas du får ett jättebra år i Frankrike med mycket baguetter, vin och snygga fransmän!


PARTY AND PARTY

Har precis tryckt i mig hamburgare med chips och sitter nu i källaren och peppar inför ett party jag ska till om ett par minuter. Naglarna är lackade, sminket är på och fin kläderna sitter som smäck. Nu bär det av!!  JIIIHAAA!!


TAKE THAT LOOK FROM OFF YOUR FACE

Dagens frulle: Munkar och Scrambled eggs. Tillsatte även en nektarin till detta. Mums säger jag bara!

Som sagt går livet som en bergochdalbana här, till skillnad från föregående inlägg är jag nu på topp. Det blir att umgås med Ingrid även denna helg. Jag ska dit i kväll och sova där för att vi sedan imorgon ska bege oss till Denver. Där väntar museum och shopping.

Jag som inte varje dag varit med på scriptures, bett till maten eller gått till kyrkan och ändå går mina drömmar i uppfyllelse. Tänk att Gud ändå kan vara på min sida, det är väl ändå ett under..
 


CUZ BABE YOU'RE A FIREWORK

Vanlig fredags kväll hemma hos min värdfamilj, vilket betyder att man mest gör ingenting. Kollar på tv, film eller sitter vid datorn. Någon slags terapi för mig som är van vid att livet konstant går i 110, men nu känner jag att jag är färdig med terapin. Snälla kan någon spännande hända någon kväll?!? Ibland hatar jag verkligen att inte ta vara på tiden..
 
Jag har varit på en utsiktsplats ca. 2km från huset en gång, annars har de inte visat mig runt i staden eller tagit mig till några turistattraktioner. Ser ju lite av staden då jag bett om att få skjuts för att köpa träningskläder och skolmaterial osv. men det kan knappst räknas som sightseeing. 
Imorgon väntar ingenting.. Kanske man ska passa på att tvätta sina lakan och läsa lite bok. En vanlig lördag och livet på Essex Ln leker för fulla rullar.

På senaste tiden har jag varit sugen på att bara drämma till någon pga. vissa omständigheter. Istället borde jag nog gå och krama ett träd. Fan, jag vill inte komma in i den här svackan...

Ibland ställer jag mig frågan "varför vill den här familjen ta emot en utbytesstudent?" och "varför har de valt just mig?"
Om jag skulle vara värd till en utbytesstudent skulle jag visa honom eller henne en massa saker och vara intresserad av personen och vad han eller hon kommer ifrån. Något sånt finns inte i det här huset. Jag har ingenting gemensamt med dem, bortsett från att jag gillar deras bakverk..

Även att jag inte har de bästa förutsättningarna att få det superår jag drömmt om så vet jag att kommer klara det här galant. Jag är en självständig, glad, framåt och stark flicka som minsann kan riva murar om jag så skulle vilja det och om jag under några omständigheter inte skulle klara det helt ensam så vet jag att jag har en hel armé där hemma som skulle ställa upp för mig. ♥


SCRIMMAGE AND SCHLOTZKY'S

Mötte tillslut upp Will i Wasson Park. Vi blev upphämtade av hans mamma då han behövde hämta lite grejer från hennes boende. Sedan åkte vi till Schlotzky's där hans mamma bjöd oss på hamburgare. Drack cola för första gången här i USA, gash vad gott det var. Min familj köper inte hem det, tror att det är för att det är koffein i cola...
Sen var det scrimmage som gällde. Spelade fyra matcher och det gick faktiskt bra för oss. Vi blir bara bättre och bättre så det känns jättekul.


Will och hans mamma.


Det var visst fler scrimmages i skolan idag.

DAY OFF

Här kommer soccer, fotboll och en massa andra sporter spelas nästkommande veckor och månader. Så här ser det ut när jag går till skolan, bakom arenan finns ännu fler planer till olika sporter samt skolan. Älskar utsikten upp till Pikes Peak, men idag blir det ingen morgonpromenad inte. Idag är jag ledig, puh vad skönt!

Nu ska jag svara på en massa mail och göra matteläxa för att sedan möta upp Will för lite park häng i solen.


SKOLSUPPLIES

Skolsupplies och lite andra nödvändigheter som solkräm, bodylotion, hårutredare osv. Känner att priset på cirkus 200riksdaler var riktigt bra för allt detta.  




PINKPINKPINK

Fick även med en t-shirt från VS. Meningen är att jag ska träna i den, den matchar mina svartrosa skor mihihi.

Och tack vad gulliga ni är som kom igår min namnsdag där hemma, puss och kram på er!

Fjortispose here I come



GO T-BIRDS!!!

Vi fick våra matchkläder till volleybollen idag och de är assnygga!!! Tajta också!!!

I morgon är vi lediga från skolan, men klockan tre är det scrimmage som gäller på skolan. Allt ska vara i svart så jag fick med mig Laura till the mal för att inhandla en vanlig svart t-shirt. När vi ändå var där passade jag på att köpa skydd osv till telefonen, lite underkläder från vs(looooove)

Bild på mig och härliga Haley, matchkläderna och shoppingpåsarna(tittar ni rikigt noga kan ni också se min smutstvätt i bakgrunden, haha) 





ALLTING KÄNNS MAGISKT

När jag slog på telefonen i morse visade det sig att jag fått ett talkboxmeddelande från Zoë, Simon, Jakob, Johan och Gabbi. Blev så himla himla glad att jag gått och skrattat och lett hela dagen. Tönk att sånna smågrejer kan göra en så glad. Ni är allt för bra ni!

När jag ändå var på bra humör gjorde en video på mig själv när jag gick till skolan. Det här är sånt som förgyller mina dagar när jag inte har något att göra eller känner att livet är lite ensamt och tomt på lycka och glädje. Spelar in fula videos och går sedan runt och skrattar för mig själv, mongounge!!

Lyckades få till en nedrans snygg stillbild också!!


FIRST TARDY...........

Pizzan igår var riktigt smakig. Det roliga var att Nate har blivit anställd där och jobbade sitt första pass samtidigt som vi var där. Mr. Ricks var riktigt trevlig, men det var nästan roligare reta Nate.

Sov rikitg bra inatt, lyckades tydligen inte sätta på alarmet igår så jag försov mig. Väldigt bra!! Jag börjar skolan 7.45 och vaknade 8.10. Men tack vare Hannah var jag på plats 10 minuter senare. Detta resulterade med en tardy, får man 10 tardies blir man avstängd från skolan så jag måste se till att skärpa mig.

Bytte advisory class idag också, inte lika många småbarn där så det känns roligare + att vi är i ett datarum med AC. Om jag inte nämnt det så finns det knappt någon luftkonditionering i skolan bortsett från vissa rum. I stället finns det fläktar i klassrummet. I vissa finns det upp till fyra stycken, men det gör inte mycket skillnad, fortfarande upp till 29 grader.

Har precis gjort min matteläxa, ska göra spanska och current issues också, sen läggdags.


Ganska flashig pizzarestaurang


The guy who refuses to let me take photos of him, but here you go Nathan. Nice outfit!!

LA GENTE ESTA MUY LOCA

Hallojsan!

Back to school efter en skön och rolig helg. Hade current issues idag iställer för AP U.S. History. Hade behövt läsa 60 sidor historia om jag hade fortsatt med den kursen, vilket inte är speciellt kul om man ogillar historia.

Nu ska jag ta en dusch och sen bär det iväg till ett pizzaställe för att käka tillsammans med syskonen och deras pappa(föräldrarna är skilda så jag har bara en värdmamma). Ska bli trevligt att träffa honom!

Bild från de få solminuterna från Emmaboda

KYRKA VS. VILLASPORTS



What makes you go to church when you can enter a place like this?

Idag dissade jag kyrkan(coolt!!) och begav mig istället till Ingrid. Vi åkte till VillaSports för att träna Zumba och bada. Hennes familj är hur trevlig som helst, jag stannade även över på middag där det serverades norsk mat och cupcakes.
VillaSports var helt galet, som ett gym man ser i filmer. Två våningar med gym, en baskethall och en volleybollhall, flera studiorum, en cafeteria och en massa annat lyx. Utanför finns dessa pooler som ni ser på bild och två rutschelkanor. Jag skulle lika gärna kunna vara i California, det var alltså ett paradisgym. Förutom det jag nämnt grillades det hamburgare och korv vid poolerna och dessutom fanns det en del vältränade, bruna och heta lifeguards. Yummie!

Ska nog skaffa gymkort där i vinter, har ju volleybollen nu trots allt. Kostar $15 dollar i månaden, underbart pris!

De passade även på att bjuda mig på te när jag var där. Yey, jag har ju inte druckit te sedan jag åt frukost i NY. Men laura har frågat mig om jag vill köpa hem te så det ska jag väl göra snart, trots att det är not deras religion.



 

Jag och Ingrid har hängt en del med denna söta flicka, hennes värdsyster. Hon är hur gullig som helst. Här gör hon den fulaste minen hon kan, haha!

DANCING QUEEN

Tjenis!

Dansen igår går att jämföra med ett lågstadiedisco, kankse till och med ett mellanstadie disco. Innan vi åkte dit fick jag lite regler som gälde under dansen, som att klä sig propert, inte dansa vulgärt eller liknande på något sätt osv. Jag hängde mest med tjejen som skjutsade dit mig, hon är 23 och har två barn. Jag lärde mig lite om religionen och sen bjöd vi upp varsin ensam liten pojke som satt och tittade på när de andra dansade. Där snackar vi dagens gärning!! Att dansa med dem killarna var som att dansa tango fast man har en meters avstånd från varandra...
Lärde mig i alla fall thrillerdansen, dansade chickendance och Macarena dansen.

Helt plötsligt spelades en sång jag kände igen som alla började dansa till (hur bra de gjorde det är en annan femma...).

This one is for you my ELIT ladies back home, we can dance it much better than this!


IPHONE LOVE

Gjorde svenska pannkakor till min värdfamlj idag och de tyckte om dem, score!
Fick min Iphone 4 också, jippi!! Betalade 3300 för den och tog sedan konsakt med en kille som vi sedan mötte upp på en parkeringsplats. Han låste upp telefonen och klippte simkortet. Skaffade ett monthly simkort där fri surf, sms och samtal ingår för endast $50 i månaden. Riktigt kap tycker jag. Nu kollar jag på tv och smsar med min (enda personen på kontaktlistan bortsett från hannah) kompis Nate som tycker jag är töntig som bloggar, eller ja.. han skrattar åt mig i alla fall. Kvällen är inte 100% planerad än, men förmodligen slår jag till med en dans tillsammans med en massa unga mormoner.

 
Min nya pojkvän <3


SECOND DAY IN WASSON HIGH SCHOOL

Hello folks!

Inatt fick jag äntligen en god natts sömn, fakitskt den första sedan jag lämnade New York. Antingen har det varit för varmt, för kallt, en massa hundar har skällt halva natten, mardrömmar eller saknad av fina människor som stört mig. Men inatt fick jag allt sova en hel natt utan att vakna en enda gång eller ens drömma något. Ni anar inte hur skönt det var, dock har jag gått och gäspat hela dagen idag.

Jag började dagen med Website Design. Jag har amerikanska fotbollstränaren som lärare och han verkar bra. Vi kommer bla. designa en hemsida för ett företag som sedan ska välja ut vilken design han sedan ska använda. Det kommer bli kul.

English 5. Det verkar vara som en svenska lektion fast på engelska och lite roligare. Vi kommer bla. läsa gameldagsa böcker. För att se hur bra vi är på engelska svarade vi på ett par frågor och skrev om en förebild. Eftersom att alla mina närmaste vänner är mina förebilder blev det idag Sofia Schöld som fick ta priset(Skrev en hel A4 sida om dig ska du veta!!).

Advisory. Det mest tråkiga på hela dagen, hate it!! Världens tråkigaste klass med endast en senior som förövrigt verkar vara helt stum. Folk som ska spela coola och låtsas att inte bry sig ett dugg. Tycker sjukt synd om läraren som måste stå ut med alla.

Lunch. Åt nudlar och något som liknar friterad kyckling. Gott var det i alla fall. Åt med Sarah(en tjej från JV volleybollaget) och hennes killkompisar och pojkvän. Rikitgt schysst tjej. Lyssnade på ett par uppträdanden på skolgården, de som uppträder är verlkligen sjukt duktiga på att sjunga och spela!! Sen drog jag till mina mattebuddies.

Pre Calculus. Gjorde ett test för att se vart alla ligger i matten, men vafan det är ju cpmatte här ju + att jag är lite ringrostig efter sommarlovet. Som tur är var testet på allt vi ska gå igenom i år så det ska nog fixa sig. Blir lite andragradsekvationer, trigonometri, alltså ganska mycket av det man går igenom på Ma A och B.

Guitar.  Kommer bli asnice att spela gitarr varannan dag. Läraren verkar bra och jag är sjukt peppad.

Avslutade som vanligt dagen med volleyboll. Inte lika tufft pass idag så det var skönt. Nästa vecka ska vi till Michell(Isaac's skola) för att spela scrimmage, alltså träningsmatcher. Ska bli skönt att vila lite imorgon, jag har haft träningsverk heeela veckan. Om jag inte sagt det så tränar jag volleyboll varje skoldag + matcher.

I kväll gjorde vi blondies, det motsvarar brownies fast de är ljusa och kollade på "You Again". Efter scriptures satt jag och snackade med Laura om svenska traditioner och maträtter. I morgon ska jag gör (svenska)pannkakor till lunch.



FIRST DAY IN HIGH SCHOOL AND ALREADY A SENIOR

Hallå där!

Gissa om jag vara taggad till skolan idag? Förutom att jag inte kunnat sova i natt så jaaa!!

Dagen började med en 2 km promenad till skolan, väl framme visar jag upp mitt school ID och beger mig till skåpet som jag inte får upp, suck. Klockan ringer och alla beger sig till sina klasser, jag började med Concert Choir. I stort sätt alla verkar yngre än mig, vilket känns lite sådär, men läraren verkar jättegullig och bra. Oturligt nog har hon cancer och när hon berättade om det och började gråta blev jag också alldeles tårögd. Om kören inte känns toppen skulle jag kunna gå på en audition till en bättre tjejkör med människor i min ålder. Den verkar mycket roligare, dock kostar det $100.

Andra lektionen: Spanska. Kursen verkar ganska lätt, men jag håller mig nog till det. Orkar inte plugga så mycket i år. Klasskamraterna var kanske inte de allra trevligaste jag mött idag, men det var okej(då menar jag inte att de var otrevliga). De verkar tycka att kursen är ganska svår.

Lektion tre: Advisory. Det var nog dagens tråkigaste. Lektionen liknar mentorstid och study hall, alltså en plats där man kan göra läxor eller bara hänga och snacka med de i klassen. Tyvärr är vi bara två seniors, vilket betyder att jag tvingas umgås med 97or, 96or och kanske någon 95a. Det funkar ju om de har social kompetens, men det verkar inte alla ha.

Lunch: Gaaash....vem ska jag äta lunch med?!?!? Alla på hela skolan åt samtidigt. Jag ställde mig i kön för en pizza. Tänkte att jag kan testa på all den mat som verkar god i skolan innan jag tar med mig egen. Jag antar att jag såg lite vilsen ut då jag försökte hitta ett ansikte jag kände igen eller sätta mig hos några som verkar trevliga, men alla såg så himla små ut.. Till sist hittade jag några i volleybollaget att sitta med. Ett par jättetrevliga 97or. Ute på skolgården hade de satt upp mickar och piano för att några skulle uppträda. En tjej som är med i den väldigt bra tjejkören var så sjukt duktig att jag nästan smäller av. Jag satt och pratade med henne och ett par andra schyssta seniors ett tag om ditten och datten och om jag vill hitta på något kan jag slå henne en signal, great!

Nästa lektion: Pre Calculus. Den här lektionen kommer jag ha året runt varje dag och som tur var är det också den roligaste klassen hittills. Visst, vi har inte börjat jobba än, men eleverna är nice, typ alla är lika gamla som jag är. Bekantade mig med dem, vilket slutade med att jag blev bjuden på födelsedagsfest och förmodligen någon annan fest. Fick också förklaringen att "Eftersom The Springs ligger så högt upp blir man full snabbare" hehe. Men eftersom att jag har skrivit på kontrakt att jag inte ska konsumera alkohol det här året så ska jag hålla mitt ord, men festen vill jag ju ändå gå på...

Sista lektionen: AP U.S. History. Tog sällskap med en mattemate till historian. Kände redan på vägen dit att det här är en klass jag inte alls vill läsa. AP betyder att det är en collegeklass. Jag har i stort sätt inga förkunskaper inom ämnet, gillar inte historia och vill inte alls lägga ned så mycket plugg som det kommer behövas för att klara kursen. Å andra sidan verkar läraren riktigt bra, kanske att han går igenom lite snabbt. Ett plus får han för att han ser ganska bra ut, haha.

Avslutade dagen gjorde jag med den dagliga volleybollträningen. Mycket sit-ups och armhävningar där.

Imorgon väntar webdesign, engslska, matte och gitarr!!!!

Har precis ätit tacos och nu bär det iväg gör att köpa mer skolmaterial samt strumpor till volleybollen.

Dagens outfit, ganska svensk - all H&M haha





Dagens pizza - 17:- Medger att den ser sunken ut, men den var god!


NICE DAY + PREPARING

Hade min längsta sovmorgon här idag, 08.45. Yey! Laura började jobba idag så jag och syskonen har varit hemma själva. Jag har mest slappat, legat på stutsmattan och läst gossip girl, gjort all min tvätt osv. Idag var det faktiskt riktigt skönt att bara chilla. Halv 4 var det volleyboll som vanligt, dock inte lika hårt den här gången. Min träningsärk dödar mig..
Efter träningen åkte jag, Hannah, Isaac och Jesse till Dairy Queen för att käka glass tillsammans med Nils, en av Hannahs bästa vänner. Min Double Fudge Cockie Dough smakade mumma!!
Efter det var vi och handlade nödvändiga grejer, skolan börjar trots allt imorgon.
Klockan är redan 10 och jag har fortfarande lite saker att dona med, typ måla naglarna, packa skolväskan och välja ut kläder. Hehe.. 

Hannah, nyduschad Lovisa, Isaac looking like a shark och Nils
 




GOOD N' BAD

Sååå.. sista träningen innan uttagningen där jag också fick veta att alla inte alls kommer komma med i någor lag. Men jag och tysken, en annan utbytesstudent hade turen att komma med!!! Visserligen i C-squad tillsammans med de yngsta på skolan, man vad gör det?!?! Gash, happyhappyhappy!!!
Sen utöver det har jag idag beställt en Iphone 4 som leveraras inom kort. Yeey!! Så här glad är jag just nu:



Sen var jag och Isaac på BBQ anordnat av kyrkan. Eftersom jag var hungrig som en häst satt det perfekt, men i detta ingick också vattenkrig. Jag klarade mig bra och när allt var slut var jag knappt blöt. Sen när stod jag där och gnagade lite oskyldigt på min kaka kommer en kille/man bakifrån och håller en hel hink över mig. Åkte alltså därifrån dyngsur.


Men vafan, jag hade ju det roligt i alla fall!! (Känner att en viss Bengan kommer sitta och garva åt dessa bilder..moha)

TRY OUT 2

Nu bär det iväg till try outs numero dos. Elsa, hoppas du noterar att jag har på mig NY tröjan och att den faktiskt kommer till användning. Var väl inte så dumt köp i alla fall. Hehe..tack


COMING UP ONLY TO SHOW YOU WRONG

Att det har varit omkring 30 grader varmt här sedan jag kom hit är sjukt nice, speciellt när jag vet att der regnar på er där hemma i Sverige. Men svettigt blir det och är det inte okej att gå i underkläder hemma så får man göra sin kompromisser. Gick i bh hem från skolan. Den stekande solen bidrar ju till att även brännan bättras på. Måste få bort linnebrännan jag fått under mina promenader. Sen att just jag pratar om att bli brun är ju en annan femma..

Bye from Ms. Blekfis



 


REGISTRATION

Så var det läge att bege sig till skolan för att registrera sig, skaffa idkort-foto, lämna in en massa papper osv. Fick mitt skåp och det visade sig vara samma lås som vi använder på hemmaplan. Passade på att kolla vart alla mina klasser ligger då idén om att fråga en snygg kille om vägen sprack. Hittills har utbudet inte sett speciellt lovande ut..
Har köpt yearbook och activity ticket så jag gå på alla matcher.
Här är lite bilder på skolan osv.


Skåpet mitt


Om inte skolmaten är god så finns ju alltid reserver och sen en subway utanför skolan såklart.


Matsalen


"Delar av innergården"


Ingången till skolan.


IDkoret som jag alltid måste bära med mig i skolan.

Ciao!

TRY OUTS FOR VOLLEYBALL

Okej, dagen började ganska lugnt med skype med både Karl och mamma&pappa. Sen tog jag min en timmes joggintur/promenad vilken gick jättebra. Efter lunch pallrade jag mig iväg till skolan för att välja mina kurser osv. Passade då på att göra en intresseanmälan till volleybollaget och fick veta att try outs började redan en timma därpå så det vara bara at skynda hem och byta om.

Väl i salen träffade jag en tysk utbytesstudent(kommer vara 8st på skolan i år) samt resten av alla 40 volleybollsugna tjejer. Try outs gick förvånadsvärt bra för mig då jag bara spelat i skolan förrut. Men snacka om att det är känsla att vara med i ett lag här i USA, alla peppar varandra konstant och coachen vill att man ska prata hela tiden. Sen ska jag väl tillägga att jag faktiskt inte trodde att den här sporten var så jobbig, men det var den. Efter tre timmars tränande hann vi till och med köra idioten ett par gånger.
Jag vet redan nu att jag kommer med i laget, det kommer alla, men frågan är bara vilket lag. Det finns tre lag; ett topplag som spelar i högsta serien, sen ett för juniorer och ett tredje för sophomores och freshmens.
Imorgon väntar ännu ett tre timmarspass(ska inte träna innan det den här gången) och på onsdag får vi reda på vilket lag vi har kvalifiserats till. Det kan sluta med att jag spelar i upp till tre lag beroende på hur bra jag är. Även om det gick hyffsat bra räknar jag absolut inte med att komma med i det bästa laget. Det skulle vara kul, men jag kan ännu inte så värst mycket regler osv. så det gäller att hänga med i de svängarna också.

När jag kom hem åts det middag tillsammans med två misionärer, alltså två män som misionerar för kyrkan. Vi kommer ha sådanna middagar en gång i månaden.

Efter det åkte jag och syskonen för att hämta upp Ingrid för att sedan åka vidare till minigolfbanan. Mycket fin bana vill jag säga och väldigt trevligt att träffa Ingrid också.

Klockan är nu 9.40 och jag ska nog börja dra mig mot sängen, ska vara i skolan kl. 8 i morgonbitti för registration. Det innebär också att jag kommer ta mitt skolfoto i morgon. Med ett ansikte som för tillfället är fritt från finnar känner jag mig ganska förberädd..hah.










FÖRSTA DAGEN I KYRKAN

Idag var jag för första gången i kyrkan på amerikansk mark, men också första gången i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga.

Jag har nämligen blivit placerad hos en familj som tror på en tvist av Kristendommen, vilket i detta fall innebär att de är mormoner. Mormoner konsumerar inga droger, alkohol, kaffe eller te. Många ser det som en racistisk sekt och att en av huvudaktiviteterna i religionen är att misionera.
Är ni intresserade är det ju bara att googla fram mer om religionen. Jag vill inte påstå allt för mycket som kan anses stötande mot familjen jag bor hos eller anhängare till religionen.

Till dagen:
Kvinnor bör täcka axlar och bära kjol/klänning till knäna, därför drog jag idag på mig långklänningen. Å andra sidan hade jag inte mycket val, då inget annat i min garderob är lämligt att bära i kyrkan.
Allt började med en gudtjänst där det hölls tal, bla. från min area representative, predikan, bön och nattvard. Då mormoner inte dricker vin ger nattvarden med vatten tillsammans med vanligt bröd. Under gudtjänsten deltog två av mina värdsyskon i ett musiknummer. Totalt 1,5h
Efter gudtjänsten har tonåringarna lektion, vilket innebar att jag satt och lyssnade samt lärde mig lite om religionen. Totalt 30-60min
Till sist går jag till en grupp med andra kvinnor/tjejer och har en till "gudtjänst/lektion". Totalt 45-60min.

Allt som allt var vi i kyrkan i 3,5h. Alla i kyrkan var såklart väldigt trevliga och tillmötesgående. Det man pratar om och de tal som hålls är i grunden är ganska nyttiga. Men eftersom att jag inte är troende, speciellt inte till denna religion har jag svårt för att hålla med om, ta in och förstå allt som sägs.

Nu är det supper som gäller! Ciao!

THERE IS A PARADISE THAT CAN'T BE FOUND

Tjenis!

Har spenderat dagen letandes efter en Iphone 4 och att bolag som fungerar till det. Det har kränglat en del, men nu verkar det vara löst. Hade tänkt spela minigolf med ikväll och då bjuda med Ingrid, men hon verkade upptagen så det får bli en annan dag. Nu äre movie time!!

Essex Lane är min gata :)


LIVET I NYC

Ibland måste man ju bara bjuda på sig själv. Jag kommer förmodligen publicera en långfilm här inom någon månad, produced by Elsa. Så här har ni ett litet smakprov.
Haha, jag dör lite varje gång. När man inte har så mycket kompisar lär man sig verkligen att uppskatta sin egen humor, kanske inte något jag har varit dålig på innan heller. Men, men, man får leva med det man har, även om det jag har brukar kallas dålig humor i andras munnar så funkar det perfekt för mig.

Omklädningsrummet inne i en American Apparel butik.








MORMORS HANDSKAR OCH PEANUTBUTTER BALLS

Hej där!

Måste ändå säga att jag börjar trivas bättre och bättre här. Det händer fortfarande inte så mycket på förmiddagarna, men det är ganska skönt. Det är enda tiden på dygnet som jag kan prata med er där hemma.

Igår tog jag mig ur soffan och drog på mig träningskläderna för att springa/gå en långpromenad. Orkade ärligt inte springa hela vägen då jag inte alls är van vid den torra luften. Efter det blev det lite styrketräning(poängtera att jag faktiskt tränar Luddan). Sen bar det iväg till Canyon City där vi hjälpte Eli(29 årig värdbror) och hans familj att flytta. Så det vara bara att dra på sig mormorshandskarna och dra nytta av dessa gener. Tror aldrig jag har fått så mycket beröm här som när jag städat. Haha!

På kvällen följde jag med Isaac till hans kompisar där vi hade Peanutbutterball Contest. Våra var lätt godast, men vi kom med 1/3 marginal. Det var verkligen jättekul att träffa lite folk, som också är i samma ålder som mig. Äntligen lite liv och rörelse, det är precis vad jag längtat efter!

Efter en god natts sömn har jag ätit en god frukost med jordgubbar och äggmacka samt skypeat med Schöld och Karin. Karin, en av mina närmaste vänner befinner sig nämligen på samma sida av Atlanten som jag gör, hon är fock bosatt i Texas, Dallas ungefär. Muy trevligt!

Nu ska jag leka lite med Nate's(älsta värdbrorsan) småbarn. Kramis!


Dessa tog hem 1:a priset


2:a pris. De kanske inte ser så roliga ut, men det var asgoda!!


3:e pris. Ville inte ens smaka på dessa, tycker inte de ser så goda ut..hah

MY GREENROOM



Ja..ni som är intresserade kanske vill se hur det ser ut där jag bor, spelade in en liten film i mitt rum härom dagen. Det var svinkul, bland det roligaste jag har gjort. Så jag tänkte dela med mig för skojs skull. Jag säger bara, njut av dessa fantastiska dyrbara minuter! Wow!

ANNA WESTERLUND

Skypear just nu med världens finaste underbaraste och omtänksamaste vän Anna Westerlund. Två timmar långt samtal och jag tröttnar aldrig. Bästa du, jag är så oerhört glad att jag har dig!


PALMER PARK

Tennisen gick faktiskt riktigt bra idag då jag fick lära mig att serva och vi körde en del roliga övningar. Inget yrsel idag alltså.

Efter middagen åkte vi till Palmer Park och sedan upp till Grand View Overlook. Det är en utsiktsplats över Colorado Springs och Pikes Peak. Pikes Peak är toppen av det högsta berget här, vilket är 4 300m.




Värdsyskonen


Längst upp till vänster är Pikes Peak
 

Hittade en liten söt kanin där uppe. Det är tydligen vanligt med vilda kaniner här.




VAL AV KURSER OCH TENNIS PÅ G

Update:



Glömde säga att jag förmodligen kommer bli Senior, vilket innebär riktig graduation, prom(om någon nu vill dansa med mig..), yearbook osv. Toppen!

Tjosan!

Var i skolan idag och fyllde i lite papper samt fick ett häfte på kursen jag kan välja på. Tror jag ska välja något i sen här stilen:
U.S. History ?? (obligatoriskt)
English ?? (obligatoriskt)
Mathematics ??
Photograhy 2
Gitarr
Concert Choir
Spanish ??

Med frågetecknen menas att jag inte vet vilken kurs inom ämnet jag har tänkt läsa. Förutom det vill jag såklart sporta på något sett och terminerna här a indelade i tre så det kan bli så att jag testar på tre olika sporter.
Typ:

Fall: Volleyball
Winter: Cheer eller Swimming
Spring: Tennis

Låter ganska kul va? Lite lättare nivå på det hela jämfört med natur hemma. Matten och Spanskan läser jag för att hålla igång hjärnan lite, historian och engelskan är ganska grundläggande skulle jag säga. Foto, för att jag ska kunna fota bättre samt lära mig Photoshop bättre. Guitarren för att jag och Schöldis ska bilda band när jag kommer hem och kören för att göra något kul och hålla igång halsen, hehe. Tennisen för att kunna spela med Cotten, Gab och Karl. Men det blir nog bra.

Ska snart iväg och spela tennis igen,

Ciao!


PANKAKOR!!!!

Wooliebollie!

Har precis käkat min första goda frukost. Amerikanska pankakor, sirap, peanutbutter?!, bacon, juice, melon osv. Mums! Ska snart skype härifrån för första gången, men mamma pappa och brorsan. Awesome!!
Ska iväg till skolan för att fylla i en massa papper nu på förmiddagen och så kankse det blir lite mer tennis i eftermiddag. Ska kolla vilka ämnen jag kan välja i skolan och om det inte finns gitarr så kanske jag följer med Isaac till sin pianolektion idag. Något instrument måste jag ju lära mig.

Just ja.. Drömde en massa inatt, såklart bara om svenskar så det var lite jobbigt när jag vaknade upp och insåg att jag inte kommer träffa någon av dem som var med i drömmen och berätta allt. Det där med drömmar har jag aldrig tänkt på tidigare, att även om jag inte tänker på er så drömmer jag om er. Ni är så jobbiga som har lämnat så mycket fotspår i mitt liv... åtminstone nu är det jobbigt, annars tycker jag ju om er hur mycket som helst!!

Nu: SKYPE!!!!

DIZZY

Första heldagen i Springs och nu känns det faktiskt mycket bättre än i morse. Laura åkte hemifrån tidigt så jag har mest hängt med mina värdsyskon idag, försökt få min dator att connecta med det trådlösa internetet eller internet i huvudtaget. Det har väl inte gått superbra, men just nu verkar det fungera i alla fall.

Morgonen var ganska seg då jag inte hade speciellt mycket att göra. Det är också just då som jag tänker på alla där hemma. Det är inte hemlängtan eller så, tror jag i varje fall, det är mest att det är jobbigt att veta att alla är så långt borta och att jag faktiskt kommer vara borta i 10 månader. Så då blir det en del tårar.

Efter lunch åkte jag, Hannah, Aaron, Isaac och Jesse iväg för lite shopping. Jag behövde ett par nya joggingskor(motverka fetma, haha) och lite annat smått. Fick de för ca 20 dollar, motsvarar ungefär 140 SEK så det kändes som ett bra pris.

Efter det åkte vi till ett diner där jag drack min första Root Beer. Det var inte äckligt men inte heller speciellt gott. Antingen så var det mitt tuggummi som gav smak eller så smakar root beer lite som tandkräm... konstigt.

Hannah och Isaac åkte sedan på tennisträning så jag följde med och testade på tennis jag med. Kul var det och tydligen var jag inte jättedålig heller. Efter ungefär en timmes spelande blev jag bara tröttare och tröttare och efter ett tag började det också svarta mer och mer för ögonen så jag satte mig ner istället. Hade jag inte satt mig ner hade jag förmodligen svimmat. Enligt coachen kunde det bero på den torra luften, nivåskillnaden, värmen(28grader) och sen skyller jag nog på mitt jetlag. Kände mig lite dumförklarad när coachen skulle förklara vad dry air betyder och skulle visa med tungan, haha. Colorado Springs ligger 1800 möh så det är lite skillnad från linköping som ligger 50 möh.

Råkade somna när jag kom hem och sov över middagen, men nu känns det bättre även om jag fortfarande är trött. Efter en god middag med brownie till efterrätt hade vi bibelläsning, vilket sker varje kväll och nu sitter jag här och skriver.

Längtar efter er där hemma och får tårar så fort jag tännker på er, puss.






FRAMME I COLORADO SPRINGS

Hellojsan!

Kom antligen hit igar. efter tva ganska langa flygturer tillsammans med Ingrid, en norsk jenta som ocksa ska bo i CO Springs. Ingrid traffade sin familj forst och se vekade jattetrevliga. En mamma, en pappa och en 7 arig sot liten flicka. Sa nar de halsade stod jag bredvid som en borttappad valp och borjade lite smatt skaka av nervositet. Men sen ca 5 sek senare sag jag familjen Ricks, min vardfamilj. Kramade om alla, mamma Laura, systern Hannah och broderna Isaac, Aaron och Jesse. Sedan vantade vi pa mitt bagage och stamningen var val lite stel... kandes som att det mest var jag som fragade saker, medan Ingrids familj pratade pa som bara den.

Efter vi hamtat baggaget satte vi oss i bilen och da pratade de pa mer, och likasa jag. Vi akte forbi min skola och sedan hem till Essex Lane. Nar jag tittade mot huset sag jag en text skriven med stora bokstaver pa en av fonsterrutorna. Dar stod det "WELCOME, LOVISA!" sa jaa, det kandes valdigt valkomnande kan man saga, haha.

Sedan at jag min forsta peanutbutter and jelly macka, vilket smakade lite sadar. Sedan var det bara att packa upp allt i mitt helgrona rum. Det var inte forran efter det som jag slutade skaka tror jag. Sedan pratade jag lite med familjen och sa var det dags for mat, matklockan ringde. Familjen gor som de flesta andra familjer, ber bordsbon sa det gjorde vi och darefter hogg vi in i macaronies and cheese, vilket smakade aningen battre. Avslutade gjorde vi med en applepie och sedan gav jag dem mina presenter jag tagit med mig, en karaff, tva bocker om Sverige, en osthyvel och tva smorknivar. men tydligen sa anvander de osthyvel har..

Efter en lang dag begav jag mig till sangs vid 8 tiden och somnade ganska snabbt efter att ha last i min fina bok jag fatt av eliterna och sedan fallt ett par tarar.

Forsta felsteget jag gjorde dock, var att ta av mig skorna nar jag klev innanfor dorren, hade helt glomt bort att de anvander skor inomhus har..

Internet pa min dator vekar inte fungera speciellt bra, i alla fall inte det tradlosa, men jag ska forsoka fa det ordnat sa ni slipper lasa dessa jobbiga inlagg utan det tre sista bokstaverna i svenska alfabetet samt se lite bilder.

Puss och Kram




ANDRA DAGEN I NYC


Starbucks. Tove blev Tuffie och Agnes blev Agnis


Ganska tungt faktiskt..


Jag och Times Square


Wall Street inne i American Express byggnaden. Missesplats för de sju männiksorna som jobbade på American Express och dog den 11 sep. Från taget droppar det ner 7 olika droppar som symboliserar människorna. I vattnet man man se ord som berskiver människorna som avled.



Elsa och Tove uppe på high walken eller vad det hette.


Fikapaus


Känner ni igen tågcentralen? Finns med i alla filmer känns det som



Wall Street - NY stock Exchange


Väntar på färjan som går förbi frihetsgudinnan


Snyggingar


Ni som kollar på vänner känner förmodligen igen det här stället? ;)



Manhattan


Statue of Liberty


Chinatown/Little Italy


Jag och Elsa vid Brooklyn Bridge








Nu kan jag dö lycklig!!!


New York City!!


Jag och Agnes


Delar av det svenska gänget på färjan


Hot Fresh Cookies, mums


pimp


Den goda smoothien!!



Hejsansvejsan!

Andra dagen i NYC med mina Sex and the city brudar; Charlotte, Miranda och Carrie. Jag fick då namnet Samantha, mohaha.

Idag har vi sett Wall Street, The Financial Center, China Town, Little Italy, Soho och Brooklyn Bridge. På Soho blev det en del shoppande på Victoria Secret(min stora kärlek, även om jag föredrar allt på hemsidan) och på andra mindre affärer. Avslutade med en smoothie på Jumba Juice och en sista till på Hollister.

Ikväll har vi förberett inför morgondagen då alla här ska splittras för att åka till sina värdfamiljer. Så efter många övertröttslyriska ögonblick och en massa velande är väskan äntligen packad igen och alarmet ställt på 05.00. Känns skönt med sovmorgon då andra halvan av gruppen ska upp vid 02.00.

Tänkte att det kan vara bra att prata med Laura, min värdmamma innan jag träffar henne och famljen så jag passade på att ringa ett samtal nu ikväll. Laura blev jätteglad och sa att de är jättesugna på att träffa mig så det känns bra. Tänkte försöka att inte få allt för lite sömn inatt då jag vill vara pigg när jag träffar värdfamljen för första gången, men det känns lite motigt det med.

Eftersom att alla i gruppen har kommit hit själva så är alla eller ja, nästan alla sugan på att lära känna varandra då det faktiskt är jobbigt att vara ensam när man först kommit hit. Det är just när man är ensam som man längtar efter alla där hemma och det märks på oss. Så vi fyra coolingar; Tove, Agnes och Elsa har blivit ganska tajta på den här korta tiden(tre/två dagar). Att lämna och säga hejdå till dem är väldigt tråkigt eftersom vi kommit så bra överens. Just därför befinner jag mig i detta nu i tillsammans med dem i Elsas och Agnes rum.
Så nästa sommar ska vi förmodligen ses i antingen Götet, Stckhlm, Hörnösand eller Linkan och festa tillsammans, awesome! (då alla fyllt 18 utom Elsa, mohaha) 

Bilder från dagen kommer imorgon eller nått. puss

FIRST DAY IN NYC

Första dagen i new york city och det var awesome, dock väldigt varmt och kvavt. Frukosten på hotellet var lite sämre än väntat, flingor och mjölk är inte riktigt min grej, men men, bara att stå ut.
Dagen började med sightseeing över Manhattan och en massa guidande över speciella platser, kändishus, central park osv. Sen fritid efter lunch och då blev det en del shopping. Var inne i Hollister, Urban Outfitters, Juicy Couture, Forever21, Banana Republic(banan, haha..) och lite annat smått och gott. Fick med mig en tjockiströja från Hollister och två tröjor från F21. Imorgon ska jag gå till mitt paradis Victoria Secret. I och för sig har jag aldrig varit där, men paradis som paradis. Ska försöka träffa min babe Karin imorgon också, men det är fortfarande ett frågetecken.
Har under dagen lärt känna Tove, Elsa och Agnes, tre trevliga svenska tjejer från alla delar av Sverige. Sitter just nu och chillar på Agnes och Elsas rum.


Delar av det stora gänget vid Alice i Underlandet, Central Park.



Gjertrud, Ingrid och jag, mina norka vänner. Ingrid ska också till Colorado Springs så det känns jätteskönt att inte behöva åka ensam på flyget dit.


Tove, jag, Elsa, Emelie och Agnes vid Times Square.


Times Square


Jag och Tove i Central Park

BOOM

Idag smällde det, idag klev jag på planet. Sov en förvänatsvärt bra sömn i Sverige och började dagen med att säga hejdå till familjen. Trodde att det skulle vara mycket jobbigare än vad det var, men det kommer väl sen. Känns inte riktigt som att jag fattat grejen än. Allt känns fortfarande overkligt och långt bort.
Resan gick också bra, det var bara när jag läste en speciell bok som det föll ett par tårar. Jag fick nämligen det bästa jag kunde på av mina eliter, tjejgänget i klassen. Ett album/scrapbook där de gjort collage och skrivit fina ord till mig, där har sedan andra fina vänner och familjemedlemmar skrivit en massa. Blir så rörd av alltihop. Ni är bara för bra!!

Här kommer lite bilder från dagen :)


Sverige gänget


Kul att det stod Denver på kartan, kommer ju bo bara 1,5h därifrån


Första katten hittade jag på flyget, haha..


Ingrid och Gjertrud

EXCHANGE STUDENT

Halloj!

Den här bloggen kommer nu bli den blogg jag kommer använda mig av i USA, där jag under 10 månader ska leva som utbytesstudent i Colorado Springs, Colorado. Jag kommer gå på Wasson High(1300 elever), villken ligger 1,5km från hemmet så jag kan gå, cykla, åka longboard osv till skolan(dock inte flyg, tåg och helikopter...) Jag bor ganska centralt skulle jag tro. Familjen består av en ensamstående mamma med 6 barn, varav 4 är utflygna och 2 bor part time. De två som bor hemma är killar i 17 och 27 år.

Ja, där har ni lite information om i alla fall. Just nu sitter jag på hotellrummet i New York tillsammans med mina två norska roomies, varav en också ska till Co Springs.

Nu ska jag ta en dusch och sedan ska vi ner till restaurangen för att käka middag och fålite info om mogrondagens sightseeing i NY, klockan är trots allt knappt 6 här.

Puss och Kram

RSS 2.0